Bad Meets Evil (Eminem & Royce Da 5’9”) – Hell: The Sequel

Ondanks het commerciële en kritische succes van Eminems laatste album Recovery zijn velen van mening dat de Amerikaanse rapper lang niet meer het niveau behaald van zijn jongere jaren. Met Bad Meets Evil tracht Eminem het tegendeel te bewijzen.

De continue aanwezige druk om te presteren heeft zijn tol geëist op de toon van Eminems latere werken. Maar de hereniging met collega en stadsgenoot Royce Da 5’9” lijkt het beest in Eminem eindelijk te hebben wakker geschud.

Meteen vanaf openingsnummer Welcome 2 Hell wordt duidelijk dat de furie is wedergekeerd. De onheilspellende beat geeft zowel Eminem als Royce de mogelijkheid om helemaal los te gaan. De snelheid waarmee beide heren de rhymes uitspugen is indrukwekkend.

Royce Da 5’9” blijkt een ideale sparringpartner; iemand die niet alleen het tempo kan bijhouden, maar ook inhoudelijk zijn mannetje staat. Fastlane presenteert beide heren als ongepolijste diamanten. Terwijl het materiaal voor The Reunion ons reïntroduceert met de vrouwonvriendelijke kant van Eminem.

Misstappen

De uitblinker op het schijfje is Above The Law. De beat van Mr. Porter lijkt op maat gemaakt voor Eminems agressieve stemgeluid en uiterst strakke flow. Daarna volgen echter enkele misstappen. De grootste faux-pas is de toevoeging van het zoetsappige Lighters met Bruno Mars op de hook.

Het voelt ‘out of place’ en haalt de luisteraar uit de flow van het album. Vooral de battle-raproots van het duo komen goed tot hun recht op Hell: The Sequel. Met behulp van Royce zet Eminem de eerste serieuze stappen richting een comeback. Nu rest enkel het wachten op een vervolg.

Tip de redactie