Zelf zingt Dan Boeckner "Nostalgia never meant much to me" in Memories Of The Future. Toch is Sound Kapital, de derde van Handsome Furs, doorspekt met nostalgie en van voor tot achter opgebouwd uit jaren tachtig-synthesizers en bijhorende beats.

De inspiratie voor Sound Kapital vond het Canadese echtpaar deze keer in Azië. Op pad met een lokale band uit Myannar (het voormalige Birma) liet het tweetal de lokale gebruiken en problemen op zich in werken.

Deze ervaringen reflecteren zich het meeste in nummers als Damage (dat begint met een gesproken sample uit Azië) en Serve The People. In de laatste wordt bezongen hoe de politie aan de deur staat te kloppen terwijl binnen de show doorgaat op een generator, bij gebrek aan elektriciteit.

Muzikale inspiratie ligt echter meer op het vastenland van Europa in de jaren tachtig. Elektropop met een ruige punkrand, ook werkelijk gecreëerd met de synthesizers van weleer. Voor dit derde album heeft Boeckner zich een extra uitdaging gegeven door de gitaar af te hangen en alles op de toetsen te schrijven.

Stiekem

Er zijn dan ook maar twee nummers te horen waar Boeckner vals speelt door stiekem toch de scheurende gitaar erin te werpen. Maar als dat gebeurt is Handsome Furs wel meteen op zijn best. Het is juist die noisie gitaar die deze (en Wolf Parade, de andere band van Boeckner) kleur geven.

Nu is het vooral die nostalgie die de kleur bepaalt, gecreëerd met synthesizers en drumcomputers met een lange geschiedenis. Synthpop, elektropunk met een sterke hang naar de krautrock. Heerlijk en pakkend, maar om nu te beweren dat dit herinneringen aan de toekomst zijn...