De elfkoppige Haagse formatie Splendid is met zijn mix van reggae, soul en rock een graag geziene gast op de podia en festivals van Nederland. Weten ze de feeststemming die ze live brengen ook op te wekken met het derde album?

Het korte antwoord is; eigenlijk niet. Maar om het daar bij te laten zou niet eerlijk zijn. Connect Back To The Stars is duidelijk met veel liefde gemaakt. Probleem is alleen dat het materiaal van de band eigenlijk niet interessant genoeg is voor op je iPod of in de auto.

De songs zijn kwalitatief prima, maar stuk voor stuk vrij nietszeggend. Live maakt dit allemaal niet zoveel uit – een feestje wordt het ongetwijfeld – maar als je er echt naar gaat luisteren, is het allemaal niet erg bijzonder. Als de band niet per song iets andere stijlkeuzes zou maken, zouden de songs moeilijk uit elkaar te houden zijn.

Bovendien vallen de dames en heren hier en daar ten prooi aan een algemeen probleem met Nederlandse artiesten: het Engels is niet overal even voortreffelijk. Leadzanger Patrick Schmitz bezigt bovendien een geveinsd Jamaicaans accent, dat niet altijd helemaal uit de verf komt.

Verve

Musiceren kunnen de Hagenaren stuk voor stuk, daar is geen twijfel over mogelijk. Iedere aangehaalde stijl wordt met verve uitgevoerd. De productie is strak en warm en het album bevat zelfs geloofwaardige dub.

Connect Back To The Stars is waarschijnlijk vooral geschikt als souvenir van een bijgewoond optreden en die capaciteit is het een meer dan geslaagd product waar Splendid trots op mag zijn.