“Is je dochtertje later trots op haar vader?”, is de vraag die Fresku aan Kempi stelt in Na Du Show. Een van de vele gastbijdrages op het tweede album van de Eindhovenaar, waarop hij afrekent met zijn verleden, reflecteert en het boetekleed aantrekt. Het Testament is inhoudelijk en muzikaal een nieuw hoofdstuk in het boek Kempi.

Kempi is niet van onbesproken gedrag en mocht een gedeelte van de promotie van Du Zoon aanschouwen. Op Het Testament Van Zanian let de gangstarapper zijn ziel echter bloot en werpt met emoties. Hij richt zich tot God, zijn moeder, zijn vriendin en buigt zijn zondige hoofd.

Maar ook rekent hij af met de voortdurende beeldvorming rond zijn persoon. Bewust dat hij fout heeft gezeten, maar even goed ziek van de leugens die rond gaan. Zo rapzingt hij in Na Du Show over de pijn die discussies over hem op fora en in de media.

“Ik ben ook meer dan slechts een rapper”, de boodschap is duidelijk; de mens die door zijn moeder Jerrely wordt genoemd (Vanuit De Hemel, een ode aan zijn moeder) is geraakt door de woorden.

Zingen

Muzikaal gaat Kempi, wederom met productieteam SoundG8, breder dan op Du Zoon. Melodischer en afwisselender. Kempi zingt zelfs. Weliswaar niet altijd even toonvast, maar wel altijd raak.

Daar sluit ook het aantal gastoptredens bij aan, met als meest opvallende wel Diana. Hier doet hij een duet met Lucky Fonz III. Klinkt onwaarschijnlijk, maar is even onwaarschijnlijk goed. Waarmee het antwoord op de door Fresku gestelde vraag is gegeven. Ja, die dochter zal later trots zijn. Op haar vader de rapper en op de man die haar oma Jerrely noemt.