De productieve rootsreggaeartiest Luciano lijkt niet te stoppen. Nog geen jaar na het zeer goed ontvangen United States Of Africa keert deze culturele dichter terug met een nieuw album. En net als de voorgaande projecten is ook Rub-A-Dub Market weer van zeer hoge kwaliteit.

Het geheim van zijn succes is simpel; samenwerking. Elk project waar Luciano aan begint wordt gekoppeld aan één of meerdere productietalenten. Ondanks dat de markt voor riddimleveranciers niet al te groot is, weet Luciano keer op keer toch te verrassen met de partners die hij weet te strikken.

Voor Rub-A-Dub Market is de keuze gevallen op de Oostenrijkers van het label IrieVibrations. En grappig genoeg voelt reggae zich net zo goed thuis in Wenen als dat het in Kingston doet. Samen met de 46-jarige zanger weten de heren van IrieVibrations en plaat af te leveren gevuld met aanstekelijke en vooral swingende roots reggae.

Luciano’s boodschap is net als menig ander reggae-artiest doordrongen van religie. Maar waar anderen al heel snel prekerig overkomen, weet Luciano deze valkuil te vermijden. Dit is mede te danken aan het veelzijdige en zachte stemgeluid dat hem geschonken is.

Opstapelen

Daarnaast is ook het productiewerk van IrieVibrations noemenswaardig. Op titelnummer Rub-A-Dub Market wordt meteen groots uitgepakt met één van de meest aanstekelijke producties op het album. En ook daarna blijven de lekkere riddims zich opstapelen.

De toevoeging van een aantal oude en herkenbare riddims (Living My Life en Feeling Good) zal ook de kenners tevreden stellen. Zoals we langzamerhand gewend zijn geraakt van Luciano levert hij ook met Rub-A-Dub Market weer een sterk staaltje rootsreggae.