Je album Art noemen vergt behoorlijk wat lef. Heel zeker nu kunst gezien wordt als iets vies, iets dat alleen maar belastinggeld opmaakt. Maar als een album het verdient om Art te heten, dan is het wel Benny Sings zijn vierde studioalbum.

In een tijd waar alles al eens gedaan is en veel hetzelfde klinkt, wist Benny Sings, echte naam Tim van Berkenstijn, vanaf zijn eerste album Champagne People een sound te creëren die van hem en enkel van hem alleen is.

Benny Sings combineert eenvoudige hiphopbeats met licht funkende live-instrumenten en zingt met dromerige stem, bovenin het buikregister. Het resultaat is virtuoze, compact klinkende popmuziek die aan heel veel artiesten refereert, maar eigenlijk met niets te vergelijken is.

Art bevat louter goede songs met als hoogtepunten opener en single Big Brown Eyes en het zomerse Honey Bee, ongetwijfeld een toekomstige single.

Uitbundig

Alle instrumenten zijn voor eigen rekening en ook de perfecte productie wordt door Benny zelf gedaan. Het album klinkt ingetogen en klein maar toch uitbundig, een bijzonder knappe prestatie.

Art is kunstig zonder pretentieus te zijn. Het is popmuziek die een groot publiek zou kunnen aanspreken zonder dat Benny zijn ziel hoeft te verkopen aan de commercie. Benny Sings hoort bij het beste dat de Nederlandse popmuziek te bieden heeft en Art is misschien wel zijn beste werk.