Deense singer-songwriter Mads Langer heeft iets gemeen met zijn Belgische collega Milow: een door een radiostation opgedragen cover bracht hem het eerste echte internationale succes.

In het geval van Langer gaat het om een versie van Olive's magistrale jaren negentig-hit You're Not Alone. Langers uitvoering, die in een groot gedeelte van Europa flink wat airplay kreeg, haalt het bij lange niet bij het sfeervolle origineel. Hij weet het echter wel kundig om te bouwen naar zijn eigen stijl.

Pijnlijk genoeg voor een singer-songwriter album is deze cover de beste song van de plaat. Het eigen geschreven materiaal is adequaat, maar niet bijzonder. Nagenoeg Langers hele internationale debuutalbum bestaat uit akoestische midtempo zwijmelpop, ontworpen om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken.

Ook de productie is modern en radiovriendelijk, met andere woorden; vrij plat. Zonde, want als de plaat een wat rauwere klank had gehad, had dit absoluut aan de geloofwaardigheid bijgedragen.

Singles

Toch bevat Behold buiten You're Not Alone wat aardige momenten. Met name het Dire Straits-achtige einde van The River Has Run Wild zit erg goed in elkaar en deze song zou goed kunnen werken als toekomstige single. Een beter keuze dan huidige single, Microscope, dat misschien wel de minste song van het album is.

Langer heeft met Behold een prima plaat afgeleverd waar ongetwijfeld een breed publiek voor te vinden is, maar echt interessant is het nergens. Het zou een ideaal cadeau voor moederdag zijn geweest.