Een samenwerking tussen de gitarist van Guns N' Roses en de bassist van Motley Crüe moet toch wel de ultieme fuifplaat opleveren, niet? Fout! This Is Gonna Hurt is een bloedserieuze aangelegenheid.

Sixx:A.M. is het soloproject van Nikki Sixx (Motley Crüe) en net als het vorige album The Heroin Dairies is het tweede album bedoeld als soundtrack van zijn boek, waarin hij ditmaal heeft gekozen voor portretten van diverse mensen.

Niet zomaar mensen, maar personen die fysiek wat minder bedeeld zijn en toch succesvol in het leven zijn. Het album borduurt voort op dit onderwerp, maar dient eerder als hart onder de riem voor minder succesvolle mensen met een lichamelijke handicap.

Schoonheid zit van binnen, is de ontzettende clichéboodschap die over de hele cd klinkt. En zo komen we tekstflarden tegen als "Hell is what you make it" in het beukende titelnummer, of "You are not your skin" van de tranentrekker Skin.

Pretentieus

Mooie mensen krijgen er flink van langs in de single Lies Of The Beautiful People. Dat het uiterlijk telt bij succes is gewoon niet waar, zo predikt Sixx. Het klinkt allemaal erg pretentieus, maar de doelgroep heeft er vast wel iets aan.

Sixx werkt net als op de eerste cd samen met DJ Ashba, die sinds 2009 de vacature van gitarist bij Guns N' Roses invuld. Zanger James Michael (bekend van, ehm, Sixx:A.M.) maakt de band compleet.

Zwaarmoedig

De teksten worden zoals verwacht muzikaal zwaarmoedig aangekleed, met uitzondering van de twee openingsnummers. Het titelnummer kan zo op de dansvloer gedraaid worden, de rest van het album vergt wat meer van de luisteraar.

Gelukkig steken de rocksongs prima in elkaar en daardoor kunnen fans van Motley Crüe en Guns N' Roses Sixx:A.M.'s tweede album best eens aan een luisterbeurt wagen. Let wel op de prekerige ondertoon.