De titel die zanger Dotan aan zijn debuutalbum meegeeft, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Welke muzikant krijgt immers de kans om met zijn favoriete topproducers te werken, naar aanleiding van het versturen van één enkele e-mail?

Toch overkwam het de in Jeruzalem geboren Amsterdammer Dotan Harpenau. Toen hij in 2009 een naïef mailtje naar Martin Terefe (KT Tunstall, Jason Mraz, James Morrison) en Sacha Skarbek (Adele, Duffy, James Blunt) stuurde, kreeg hij zowaar een uitnodiging om naar London te komen. De twee bleken onder de indruk van Dotan en werkten mee aan het album Dream Parade.

Overigens hebben zowel Terefe als Skarbek eerder met Nederlandse acts gewerkt (Waylon, XYP, Ilse DeLange), dus het is niet ondenkbaar dat de nationaliteit van Dotan de producers enig vertrouwen gaf. Op de productie is dan ook niks aan te merken, want deze is eigentijds en consistent.

De enige kritiek die je op dat vlak kunt leveren, is dat de productie erg veilig en gepolijst is. Maar dat is waarschijnlijk wat Dotan voor ogen had toen hij Terefe en Skarbek dat ene beruchte mailtje stuurde. Het jasje dat de liedjes aangemeten kregen past ze bijzonder goed.

Universeel

Dream Parade bevat elf aangename popliedjes, die allen geschreven lijken te zijn om op de radio gedraaid te worden. Universeel, dromerig en gemoedelijk; het zijn zomaar een aantal sleutelwoorden die op het debuut van Dotan van toepassing zijn.

Het grote minpunt van de grootse studioproductie, is dat het de intensiteit van deze liedjes aantast. Juist in een intieme setting – zoals opener Feel, met enkel pianobegeleiding, ballad All That I Can Be en het akoestische slotnummer Hopes And Dreams – komt Dotan echt geloofwaardig over. Misschien had hij die mail niet eens hoeven versturen.