Als één van de sterren uit de televisieserie Glee wordt van je verwacht dat je op z’n minst een beetje kunt zingen. Will Schuester, het alter ego van Matthew Morrison, houdt het in de serie vooral op covers. Op dit debuutalbum waagt Morrison zich ook aan eigen nummers.

Het zangtalent wordt hierin echter wel bijgestaan door enkele zwaargewichten uit de muziekindustrie, waaronder Steve Kipner, Eg White, Espen Lind, Tommy Sims, Claude Kelly en Marc Shaiman. Voor wie deze namen niks zegt; deze mensen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor enkele tientallen Top 40-hits.

En alsof dat nog niet genoeg interesse wekt, heeft Matthew Morrison ook nog eens een aantal échte wereldsterren uitgenodigd om een bijdrage te verzorgen op zijn eerste plaatje. Zo gaat hij in duet met Sting, Elton John en met Gwyneth Paltrow. Somewhere Over The Rainbow is inmiddels helemaal dood gecoverd, maar Paltrow en Morrison weten het vocaal heel aardig op te leuken.

Dat is ook hard nodig, want alle gastbijdragen en sterproducers ten spijt, zijn er weinig muzikale uitdagingen te ontdekken op het debuut van Morrison. Los van de nummers waar hij zelf aan meeschreef, lijkt het een willekeurig bij elkaar geraapt popalbum.

Persoonlijkheid

De meeste liedjes hier hadden net zo goed gezongen kunnen zijn door Lionel Richie of Ronan Keating, wat ongeveer wel aangeeft hoe weinig persoonlijkheid van Matthew Morrison de songschrijvers, producers en A&R-mensen hebben laten doorschemeren. Of zegt dat meer over de zanger zelf?

Gelukkig heeft de man een zeer prettige en flexibele stem, zoals vooral duidelijk wordt op Elton Johns Rocket Man en de zelfgeschreven ballad It’s Over – tevens het hoogtepunt van dit album. Ook Summer Rain en Hey zijn prima deuntjes, maar de liedjes die Morrison in Glee zingt zijn doorgaans beter.