“Als de relatie net zo voortvarend gaat als de single Three Days In A Row, dan zit rapper Unorthadox goed bij mevrouw Teeuwe”, schreef NU.nl ten tijde van haar vorige album For Bitter Or Worse. Helaas was dat niet het geval, maar Anouk komt desondanks met een sterk album op de proppen.

Meer nog dan For Bitter Or Worse (2009) en Who’s Your Momma (2007) is dit zevende album van de Haagse zangeres gestript van de rockelementen van haar eerste vier platen. Net als op de voorganger is de Zweed Tore Johansson wederom verantwoordelijk voor de productie, al schreef hij slechts mee aan drie nummers op To Get Her Together.

Geen enkel nummer van Anouks vroegere vaste coauteur Bart van Veen haalt het album en ook Tjeerd Bomhof leverde geen nieuw nummers aan. Anouk bewerkte Onderweg, de grootste hit van Abel, en maakte er de popballad What Have You Done van.

Vooral de albumopener en tevens het titelnummer is erg sterk. Het memoreert aan het werk van Prince uit eind jaren tachtig, met een vette Larry Graham-achtige baslijn van Ulf Turesson. Ook Any Younger ligt in lijn van wat de funkmuzikant uit Minneapolis maakte, terwijl het ritme vrijwel identiek is aan Why van Carly Simon.

Beerput

Gezien de relationele breuk met de eerder genoemde rapper en de aard ervan, klinkt To Get Her Together als een opvallend vrolijk en positief album. Maar als je je verder gaat verdiepen in de teksten, dan kom je terecht in de emotionele beerput waar Anouk zich tijdens het schrijven in bevond.

Unorthadox krijgt een veeg uit de pan op Killer Bee en Down & Dirty, terwijl Anouk zich uiterst kwetsbaar opstelt in de nummers Save Me, I’m A Cliché en Better Off Alone. Zo wordt To Get Her Together los van de hoogstaande productie en een legio aan fantastische achtergrondzangeressen (waaronder Jenny Lane, Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis) toch nog een erg persoonlijke plaat.