All Time Low is terug met het nieuwe album Dirty Work. De toegankelijke poppunkcatalogus die we kennen van deze jonge twintigers wordt moeiteloos uitgebreid. Helaas blijven grote verrassingen achterwege.

De status van All Time Low is in korte tijd enorm gegroeid. Door het goed ontvangen album Nothing Personal kon de band rekenen op een trouwe fanbase, een grootse tour en zelfs een podiumplekje bij zijn grote voorbeeld Blink-182.

Op Dirty Work horen we aanstekelijke, snelle poppunk waar enthousiasme en plezier voorop staan. Hier en daar wordt een experimenteel uitstapje genomen, zoals bij het dramatische Return The Favor of het akoestische Daydream Away.

Ondanks de toegenomen diversiteit is de kwaliteit van de liedjes middelmatig te noemen. Zoetsappige teksten en een instrumentale basis die je na enkele gitaarlessen al onder de knie kan hebben; geen verrassingen, geen vernieuwing.

Vermakelijk

Maar meer is blijkbaar niet nodig voor het enorme succes dat de band momenteel heeft. En eerlijk is eerlijk; nummers als I Feel Like Dancin’ en Paper Moon zijn vermakelijk en opwekkend, hoe weinig ze muzikaal ook voorstellen.

Dirty Work maakt de verwachtingen niet waar en blijkt een slappe opvolger van Nothing Personal te zijn. Maar door de toegankelijke feel-goodsound op de plaat, zal de populariteit van deze jonkies waarschijnlijk alleen maar toenemen.