Het album Super Trouper was een belangrijke mijlpaal in het succesverhaal van ABBA. De echtelijke scheiding van de bandleden was één van de onderwerpen en de groep bevond zich op een artistiek kruispunt, dat zou leiden naar killere synthpop. Zij het slechts op enkele nummers.

Super Trouper is het vierde ABBA-album dat verschijnt in de Deluxe Edition-reeks, na Arrival, The Album en Voulez-Vous. Die eerste twee verschenen dertig jaar na de oorspronkelijke release, maar om de één of andere reden heeft de platenmaatschappij ervoor gekozen om met Voulez-Vous en Super Trouper 31 jaar te wachten.

Hoewel Super Trouper nog steeds een charmant popalbum is, met enkele duidelijk aanwijsbare hoogtepunten (Lay All Your Love On Me, The Winner Takes It All en het titelnummer), is het bonusmateriaal op deze uitgave ietwat karig.

Voor de grote ABBA-fans is deze Deluxe Edition vooral kastvulling. Zo zijn de vijf bonustracks op het album reeds eerder op cd verschenen, onder andere op de superieure, maar gelimiteerd uitgebrachte cd-box The Complete Studio Recordings uit 2005.

Meerwaarde

De enige meerwaarde voor de ABBA-audiofiel is dat de lange versie van On And On And On hier voor het eerst in een stereomix opduikt. De beruchte 12”-versie van Lay All Your Love On Me schittert – wederom – door afwezigheid. En dat terwijl het de best verkochte maxi-single ooit in Groot-Brittannië was.

Verder nieuw op de dvd is een minidocumentaire over het maken van de albumhoes en de geremasterde versie van de videoclip van Happy New Year, naast een oude docu, videoclips en tv-optredens uit 1980 die ook op YouTube te vinden zijn. Deze Deluxe Edition is vooral interessant voor wie Super Trouper nog niet in de kast heeft staan – want daar hoort-ie eigenlijk wel thuis.