Het unieke retrofunkgeluid dat Kraak & Smaak door de jaren heen liet horen, krijgt op Electric Hustle een nieuwe elektronische insteek. En dat is precies de vernieuwing die het trio nodig had.

Het producerstrio werkt op Electric Hustle samen met veel noemenswaardige gastmuzikanten. Zo horen we Lex Empress op Call Up To Heaven, John Turrell op Wasted With A Smile en Janne Schra tijdens Never Too Late.

Hierdoor wordt de plaat divers en staat ieder nummer goed op zich zelf. Gelukkig heeft de herkenbare funkpop en discosound van de Leidse formatie altijd een prominent plekje op de voorgrond.

De nummers die er uit springen zijn Call Up To Heaven, neigend naar een Amy Winehouse-single, en Dynamite, dat juist een echte dancefloor-filler zou kunnen zijn. Kraak & Smaak laat een fris en vernieuwend geluid horen.

Verslappen

Een internationale topper zoals Squeeze Me van het vorige album Plastic People is echter nergens te bekennen. En dat is jammer; het zou zonde zijn als het buitenlandse succes van Kraak & Smaak zou verslappen.

Ondanks dat hebben de producers een schouderklopje verdiend. Ze weten opnieuw de combinatie van beats en dat ouderwetse funk geluid vast te leggen als geen ander. Electric Hustle is daar een prima visitekaartje voor.
 

Kraak & Smaak speelt op 4 juni op Free Your Mind Festival in Arnhem en op Birdman Festival in Horst, 18 juni op Vlietpop te Leidschendam, 24 juni op Zoks Festival te Venlo, 15 juli op Vrij Festival in Amsterdam, 16 juli Extrema Outdoor in Eindhoven en 30 juli op Rockit Open Air in Maarssen.