Hij dacht even de muziek definitief vaarwel te zeggen, maar met Bury Me In My Rings is Rilo Kiley-liedschrijver/-gitarist Blake Sennett toch weer terug onder de naam The Elected. Dat is zeker goed nieuws voor de liefhebbers van zinderende, zomerse pop.

Sennett heeft namelijk een aangenaam warm klinkende schijf afgeleverd, die door zijn coherente, maar tegelijk eclectische aanpak iedereen van surfliefhebbers tot alternatieve country-fans kan aanspreken.

Zo wordt de zacht golvende opener Born To Love You gevolgd door het hoekige Babyface en maakt het venijnige Go For The Throat plaats voor het gospelachtige, vaag naar Pink Floyd refererende This Will Be Worth It, veruit het meest uitgesponnen nummer van het album.

Het vormt zeker één van de hoogtepunten van deze plaat, die ondanks haar stilistische diversiteit toch onmiskenbaar een eenheid vormt dankzij de alomtegenwoordige, ietwat melancholische, maar ook gevatte persoonlijkheid van Sennett.

Humor

Humor speelt derhalve een belangrijke rol op het album: zoals wel vaker het geval is in het indiegenre kennen veel liedjes een lichtelijk gedistantieerde, ironische ondertoon, waardoor deze schijf een wat gemaakte sfeer ademt.

Dat moet je natuurlijk maar net kunnen waarderen en als je een allergie hebt voor pastiche kun je deze plaat beter links laten liggen. Sennetts vakmanschap is echter onloochenbaar en vrienden van lichte klanken kunnen dit album dan ook met een gerust hart aanschaffen.