Il Volo – Il Volo

We hebben een dubbelganger. Er was in het verleden namelijk een Italiaanse symfonische rockband die de naam Il Volo droeg, dat ook een album had dat zo heette. Zucchero had een hit met een liedje met dezelfde titel. Nu volgt de verwarring: het eerste album van tenorentrio Il Volo heet ook Il Volo.

Dit probleem kom je alleen tegen wanneer je je cd-kast of je iTunes-bibliotheek gaat sorteren. Gezien de verschillende muzikale genres waarin beide Il Volo’s zich bevinden, is de echter kans gering dat je ze beide in de kast hebt staan. Voor de goede orde: deze recensie handelt over het vocale trio, niet over de vroegere rockband.

Wanneer je het debuut van deze Il Volo opzet, zal het je verbazen dat je eigenlijk naar een stel tieners aan het luisteren bent. Zangers Piero Barone, Ignazio Boschetto en Gianluca Ginoble zijn namelijk nog niet eens op de leeftijd dat ze in een Fiatje mogen rijden.

De drie hebben nog maar net de baard in de keel of ze weten al als volleerde tenoren door het leven te gaan. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, verrast Il Volo ook nog met verbluffende samenzang en een voor diens leeftijd ongekend inlevingsvermogen in het repertoire.

Breed

De songkeuze is overduidelijk gericht op een breed publiek, met zowel populair klassiek materiaal (‘O Sole Mio, The Swan) als klassieke popsongs (Charlie Chaplins Smile). Behalve covers staan Diane Warren en Josh Groban liedjes af aan de Italiaanse jochies.

In tegenstelling tot veel Italiaanse zangers die proberen Engels te zingen, lukt Il Volo dat nagenoeg accentloos. Deze jongens zijn grote talenten, die moeiteloos in de voetsporen treden van hun befaamde voorgangers. De naam Il Volo zal voortaan synoniem staan aan deze groep.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie