Dat Guus Meeuwis op de hoes van Armen Open met zijn armen over elkaar staat afgebeeld, is natuurlijk een goed grapje om mee te beginnen. Hou die glimlach vast: het nieuwe album is een bevestiging van het feit dat de zanger van zijn kroeg-imago af is.

Dat Meeuwis serieus te nemen is, wil dan weer niet zeggen dat Armen Open somber of saai is. Integendeel. Met het gelijknamige openingsnummer is de toon van de plaat meteen gezet. Het merendeel van de nummers is intens vrolijk, maar zonder het carnavalsgevoel dat sommige van zijn vroegere hits hadden.

Minder ballads en een grotere rol voor de band die de zanger in de loop der jaren om zich heen verzamelde. Dit Lied, de eerste single van het album, gaat over het gevoel dat dat ene speciale liedje bij je losmaakt.

Op de speciaal voor de nieuwe plaat gelanceerde website heeft Leo Blokhuis mensen geïnterviewd over dat ene voor hun zo bijzondere plaatje. Ook vertelt Meeuwis in een aantal filmpjes zelf wat de nieuwe nummers voor hem betekenen.

Internationaal

Ook aan de internationale carrière wordt gewerkt. De hit Het Is Een Nacht (Levensecht…) werd door The Baseballs vertaald in This Is A Night. Het nummer staat zowel op de cd van The Baseballs als op een speciale editie van Armen Open.

Daarnaast staan er op de speciale editie vier liedjes van The Monkey Sandwich Band, de band waarmee de zanger aan het begin van 2011 een aantal verrassingsoptredens gaf. Een goede reden om juist deze editie te kopen, want live met een goed bandje is nog steeds hoe Guus Meeuwis het best tot z’n recht komt.