Laura Vane & The Vipertones – Sugar Fix

De hoes van het album Sugar Fix, met zangeres Laura Vane als pin-upmeisje, schept ietwat andere verwachtingen dan je daadwerkelijk terughoort op de plaat. Dat maakt van Sugar Fix geen koude douche, want Vane blijkt een uitstekende soulzangeres.

Maar dat wisten we eigenlijk al een beetje. Althans, Mike Skinner (The Streets) was ervan op de hoogte en bood haar aan om twee nummers op zijn album Computers And Blues in te zingen, te weten Trying To Kill M.E. en OMG. Een wederdienst zat er niet in, maar Laura Vane heeft daarentegen een prima eigen band.

The Vipertones is een half Brits-half Nederlands gezelschap. Twee van de leden komen namelijk uit Dordrecht. Daar hoor je verder niks van. Het album staat immers bol van Amerikaans klinkende soulpop, doorspekt met blazers, orgeltjes en achtergrondkoortjes.

Sugar Fix vormt een mooi geheel en dat is tevens de zwakte ervan. Individueel zijn het allemaal zeer aangename liedjes, maar de variatie zit ‘m vooral in de details en zal de onoplettende luisteraar ontgaan. Wanneer je de liedjes isoleert valt de kwaliteit ervan pas echt op.

Veilig

Als je één nummer op dit album goed vindt, dan ga je de rest van het album ook erg waarderen. Het album is wat dat betreft een veilige aankoop. Dit staat in direct verband met de smetteloze doch veilige productie van Sugar Fix.

Iets meer risico’s hadden het debuutalbum van Laura Vane & The Vipertones een stuk spannender gemaakt. En dan zou de hoesfoto van Vane ook beter corresponderen met de muzikale inhoud. Toch, deze Sugar Fix zal soulliefhebbers meteen naar het hoofd stijgen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie