Om de één of andere reden hebben veel mensen – inclusief muziekrecensenten – de neiging om muziek te koppelen aan het weer. Soms ontkom je daar ook haast niet aan. Zo had zangeres Krystl geen beter moment uit kunnen kiezen om haar debuutalbum Rolling uit te brengen.

Met de uitzonderlijke hoge temperaturen voor de tijd van het jaar en de vele zonuren is het luisteren naar Krystl Pullens beslist geen straf. Haar eerste album is zelfs een zeer aangename soundtrack voor het mooie lenteweer. De zonnestralen beïnvloeden onbewust de meest objectieve beoordeling die je aan dit album kunt meegeven.

Het weer heeft Krystl dus al mee, maar het is ook het totaalplaatje dat klopt bij deze blonde zangeres uit Noord-Holland. Vocaal doet Krystl veel denken aan Natasha Bedingfield en Jessie J, hoewel ze muzikaal uit het soulpopvaatje tapt van Joss Stone.

Één van de songwriters op de plaat (Eg White) heeft overigens ook gewerkt met Joss Stone. Een andere prominente liedjesschrijver is Blair MacKichan, die eerder al zijn diensten bewees voor Trijntje Oosterhuis, Boris, Ilse DeLange (tevens coauteur van het liedje Slowly), Sia, Will Young en Emma Bunton.

Gevoelig

Behalve smaakvol geproduceerde, soulvolle popliedjes als Memories, Fool For You, Bottles en Shy schuwt Krystl het niet om zich op Rolling van haar gevoelige kant te laten zien, op de popballad Leaving Home en een net iets te zoete – maar vocaal overtuigende – uitvoering van Beatles-song Let It Be.

Krystl heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat haar debuutalbum ook voor buitenlandse markten interessant is. Zonovergoten liedjes als Golden Days en Memories klinken met zomerse temperaturen namelijk overal erg lekker. Niet vergeten in te smeren.