Liverpool Rain is alweer het vijfde studioalbum van Racoon. De plaat heeft het geluid dat we van de Nederlandse viermansformatie kennen. Wel lijkt Racoon met de jaren de wilde haren verloren te zijn.

Racoon werd opgericht in 1997. In de volgende veertien jaren zijn de bandleden ouder en hoorbaar rustiger geworden. Wat overeind blijft staan, is het herkenbare altijd-goed-geluid van de band. De scherpe randjes en het recalcitrante zijn er echter wel een beetje vanaf.

De plaat begint met het semi-vrolijke 2014, gevolgd door de single No Mercy. Daarna kabbelt de muziek rustig en weliswaar aangenaam voort, maar er is geen moment waarbij je opveert uit je stoel, zoals we dat in het verleden bij Racoon gewend waren.

Tijdens het openingsnummer 2014 vraagt de zanger zich hardop af waar hij tegen die tijd zal zijn. Hopelijk is hij met Racoon dan nog steeds platen aan het maken die kwalitatief gelijk staan aan Liverpool Rain, maar laten ze in de tussentijd wel weer wat van de wilde haren uit het begin van hun carrière teruggroeien.

Akoestisch

Voor de echte fans is er een extraatje. Naast een standaardversie van de cd is Liverpool Rain ook uitgebracht op elpee. Daarnaast is er een deluxe editie met bonusschijfje. Hierop staan vijf akoestische opnames die de band maakte voor de Twee Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske.

Of Liverpool Rain de band een hit als Feel Like Flying of Love You More zal opleveren, is nog maar de vraag. Ondanks het ontbreken van de passie die de band op het podium zonder de uitzondering heeft, is het wel een album met elf mooie luisterliedjes waar verder weinig op aan te merken is.