Wiz Khalifa’s productieve optocht naar wereldwijde hiphopfaam heeft ons geleerd dat deze jonge rapper enkel en alleen interesse heeft voor drie dingen: feesten, wiet en vrouwen. Het grote Atlantic Records zag er wel brood in en besloot hem in 2010 een platencontract aan te bieden.

Rolling Papers is eerste resultaat uit deze onwaarschijnlijke samenwerking. Naast een platencontract wist Wiz in 2010 ook de velbegeerde titel "Rookie Of The Year" op zijn naam te schrijven. Deze wordt jaarlijks door het gerenommeerde hiphop magazine The Source uitgereikt aan de meest veelbelovende nieuwkomer in de hiphopscene.

De keuze voor Wiz Khalifa als de nieuwe kroonprins van hiphop is voor velen kenners een doorn in het oog. Op basis van de vaardigheden die getoond worden op dit eerste grote studioproduct mag men de kenners gelijk geven.

In tegenstelling tot Wiz Khalifa’s zeer vermakelijke mixtape Kush & OJ uit 2010 is Rolling Papers een onsamenhangende mengelmoes van goedkope producties en lachwekkende wietanekdotes geworden.

Tenenkrommend

Wat de zaken nog erger maakt zijn de bijna tenenkrommende woordspellingen die dit zogenaamde jonge talent ten gehore brengt. Het materiaal van Wiz was al niet om naar huis over te schrijven, maar om dat te compenseren was er altijd nog zijn nette flow. Nu blijkt ook deze het af te laten weten.

Rolling Papers is met name bedoeld voor het jongere segment van de markt. Een doelgroep waarbij de focus vooral ligt op drinken, feesten en meisjes. Maar zelfs bij deze doelgroep valt te betwisten of Rolling Papers in de smaak zal vallen.