Goed artwork is het halve werk, als je je cd onder de aandacht wil brengen. In het geval van Kaboem!, het eerste volledige album van Bazzookas, zelfs bijna het volledige werk. Men zou zelfs kunnen opperen dat het een strip met cd betreft in plaats van andersom.

De ska samenwerking tussen Bazz (van VanKatoen) en The Palookas wordt namelijk geleverd in een heus boekwerk, geïllustreerd door Nozzman. Geïnspireerd door het leven langs de weg van band en crew, bevat het manuscript verschillende pakkende cartoons over de band, een tourbusbouwpakket en een korte cursus crowdsurfen.

Het album zelf is echter net zo aantrekkelijk als het jasje waarin hij is gegoten. De twaalf nummers zijn allen aanstekelijke skawerkjes, waarin Bazz een centrale rol speelt. Energiek en met pakkende teksten, die vaak even inhoudelijk zijn als makkelijk mee te zingen.

Een aantal van de werken heeft zich echter al wel eerder bewezen, toen nog uitgevoerd door VanKatoen. De ska-uitvoering van dezen is overigens niet overbodig en levert spetterende versies op.

Festival

Vooral de VanKatoen-hit HAVO knalt ook hier van de plaat. een album dat riekt naar festivalweides en zwetende tenten. De ska die Bazzookas neerzet, past namelijk helemaal in de feestsfeer van een festival.

Niet baanbrekend, maar wel aanjagend, scherp en perfect uitgevoerd. Bovendien kun je samen met de band Paradiso af gaan breken, want in het boek zit ook een ticket voor de show verder op dit jaar. Dat alleen al maakt de aanschaf van deze cd meer dan waard.