For All We Know is het geesteskind van Ruud Jolie, die bij het grote publiek vooral bekend is als gitarist van Within Temptation. Na veel met en voor andere bands gespeeld te hebben, was het tijd voor een eigen project.

De gitarist maakte een selectie van topmuzikanten die hij voor zijn project wist te strikken. Daarnaast schreef hij voor de twaalf nummers op het album het grootste deel van zowel de arrangementen als de teksten.

Een deel van het album is ingetogen akoestisch. Dat ingetogene wordt afgewisseld met strakke drum- en baspartijen in de progressive metal-traditie, waarbij Jolie op geen enkel moment in clichés vervalt.

Ondanks de verschillen passen alle nummers perfect binnen de sfeer van het album. Die sfeer wordt voor een groot deel gecreëerd door het karakteristieke en intrigerende stemgeluid van zanger Wudstik, die de zang op bijna alle nummers voor zijn rekening neemt.

Gastoptredens

Op de plaat werd ook ruimte gemaakt voor een aantal gastoptredens. Zo is Keep Breathing een prachtige samenzang van Daniel Gildenlöw (frontman van Pain of Salvation) en Sharon den Adel (frontvrouw van Within Temptation).

Vanaf het eerste moment ligt het album goed in het gehoor. Daarnaast heeft de plaat zowel muzikaal als tekstueel zo veel lagen dat er bij iedere luisterbeurt weer iets te ontdekken is.

Vooral dat laatste maakt For All We Know tot een cd die bij iedere rockliefhebber in de kast zou moeten staan.