Sinds enkele maanden heeft Nederland er een nieuwe volksheld bij; zanger, kickbokser en tatoeagekoning Ben Saunders. Type ruwe bolster, blanke pit. Want zodra de volgetatoeëerde zanger zijn mond opent, komen er alleen maar lieve dingen uit.

De titel You Thought You Knew Be My Now suggereert dat we iets op het debuutalbum van Ben Saunders gaan horen dat niet reeds uitgelicht is in het televisieprogramma The Voice Of Holland. Niets is echter minder waar, want Saunders doet exact wat we van hem gewend zijn.

En dat moet hij ook doen, want daar is Saunders verdomd goed in. Misschien is het nog niet eens zo zeer zijn stem, als wel het complete plaatje dat klopt bij de winnaar van The Voice. Zonder hem ooit gezien te hebben, hoor je desondanks een goede en oprechte soulzanger.

Toch is de tegenstelling tussen wat je ziet en wat je hoort het meest intrigerende aan Ben Saunders. Op zijn album moet je het doen met de liedjes. Ook daar valt weinig op aan te merken; die zijn bijna allemaal prima. Soms zijn de nummers wel wat braaf.

Gelikt

Bij liedjes als 23rd Of Loneliness, Baby Come Home, Heartstrings en Untouchable mis je dat rauwe randje dat de optredens van Saunders bij The Voice zo kenmerkte. De productie is daar net iets te gelikt. Over de hele breedte compenseert Saunders dat met voldoende afwisselend songmateriaal.

De originele versies van When A Man Loves A Woman en If You Don’t Know Me By Now zijn niet te kloppen, maar met Dry Your Eyes, So Long en Two Hearts heeft de zanger sterke troeven in handen. We leren hem niet echt beter kennen, zoals de albumtitel belooft, maar Ben Saunders stelt niet teleur.