Op papier is Waar Liefde Begint het debuutalbum van zanger Joost Marsman. In de praktijk heeft hij zijn sporen in de Nederlandse muziekscene al een aantal jaar verdiend en kennen we hem als frontman van de band IsOokSchitterend!.

Hoewel IsOokSchitterend! (later IOS) ook na de doorbraak met de hitsingle Voltooid Verleden Tijd populair blijft, maakt de band in 2008 bekend ermee te zullen stoppen. De tijd tot nu heeft de zanger hoorbaar gebruikt om zijn eigen weg te zoeken en te vinden.

Met of zonder band: het stemgeluid van Marsman herken je uit duizenden. Toch klinkt Waar Liefde Begint wel degelijk anders dan wat we in het verleden van hem hoorden. De nummers zijn, zowel muzikaal als tekstueel, volwassener en geïnspireerd.

Samen met Arno Krabman en Han Kooreneef schreef Marsman het album. Over het leven en over de liefde. Een optimistisch geluid, waarbij desondanks de spreekwoordelijke herfst van het leven niet wordt geschuwd. In elf liedjes lijkt de zanger te willen vertellen wie hij is en hoe de wereld er, door zijn ogen bekeken, uitziet.

Tegenovergestelde

Hoogtepunt op de plaat is De Laatste Mooie Dag. Een dromerig gitaarnummer over het tegenovergestelde van de door Martin Bril bedachte rokjesdag; de eerste echte mooie dag van het jaar.

“Ik hou niet van teksten die zó vaag zijn dat je de betekenis met een vergrootglas moet zoeken”, zegt Marsman. Mede door het naleven van die regel is Waar Liefde Begint een puur, persoonlijk, oorspronkelijk en daardoor aangenaam album geworden.