Voor zijn derde studioalbum heeft Ziggi Recado ervoor gekozen zich te profileren als allrounder. Het gehele proces, van zang tot productie, is dit maal voor eigen rekening genomen. En hoewel zijn eerste poging als producent zeker niet slecht is, moet geconcludeerd worden dat het weinig vernieuwing biedt.

Een stuk klassieke muziek geniet doorgaans veel meer aanzien dan een simpel popnummertje. Reggae is bij uitstek het perfecte voorbeeld van een muziekstroming die systematisch ondergewaardeerd wordt. In vele opzichten is reggae te vergelijken met haar filmische tegenhanger: de horrorfilm.

De producten uit het horrorgenre worden vaak bestempeld als simpel, voorspelbaar en goedkoop. Maar in de praktijk blijkt het maken van een goede horrorfilm een echte kunst die enkel en alleen voor de grootmeesters is weggelegd. Hetzelfde kan gezegd worden voor reggae.

Het album van Recado schept meteen hoge verwachtingen met ritmische nummers als Get Out en New Day. Maar niet lang daarna wordt er teruggegrepen naar het alom bekende receptenboekje en zodoende vervalt Ziggi Recado in de gebruikelijke clichés die het reggaegenre rijk is.

Grenzen

Vooral nummers als Away From Home en Prostitute doen weinig om de grenzen van de reggae te verleggen en daarmee de ambitie van dit jong talent te tonen. Op Time For Greatness maakt Ziggi, met hulp van Mr. Probz, de titel van de track echter waar en levert daarmee het hoogtepunt van het album af.

Het zijn nummers zoals deze die duidelijk aantonen dat Ziggi genoeg talent herbergt om in de toekomst nog eens voor een verrassing te kunnen zorgen.