Nu Krezip ter ziele is, zou de Zweedse band The Sounds een zeer waardig alternatief zijn voor de voormalige band van Jacqueline Govaert. Frontvrouw Maja Ivarsson komt vocaal zelfs behoorlijk in de buurt van de Krezip-zangeres.

Deze vergelijking is niet nieuw en zal ook Govaert zelf reeds jaren geleden zijn opgevallen. Jesper Anderberg en Felix Rodriguez van The Sounds schreven immers mee aan drie nummers van Krezip, waaronder All My Life – dat dan weer erg afwijkt van het materiaal van de Zweden.

Op andere momenten zijn de gelijkenissen op het vierde album Something To Die For erg treffend. Het houdt niet op bij de vocalen van Ivarsson, maar ook in het gebruik van infectieuze poprefreinen en de mix tussen gitaren en elektronica zijn Krezip en The Sounds vergelijkbaar.

“Great minds think alike”, zouden de Engelse zeggen, want los van de overduidelijke parallellen maakten beide bands in het verleden sterke popliedjes. Op Something To Die For zet The Sounds die goede eigenschap voort.

Eigenaardig

De Zweden zetten de deur op een kiertje voor dance (It’s So Easy, Dance With The Devil) en R&B (Yeah Yeah Yeah), hoewel vrolijke gitaarpopliedjes de hoofdmoot vormen op de plaat. De akoestische ballad Wish You Were Here is derhalve een eigenaardige afsluiter.

Die tien liedjes op Something To Die For zijn niet elk even sterk, maar er staan beslist een aantal nummers op die het Nederlandse publiek kunnen beroeren wanneer de radio The Sounds airplay gunt. Het succes van Krezip zullen de Zweden waarschijnlijk niet evenaren.