Paint The Town Red is het debuutalbum van het eigenzinnige Amsterdamse duo Secret Rendezvous. De band beperkt zich niet tot één genre en laat op de plaat een collage van stijlen horen.

Rood; de genreloze kleur die staat voor passie, liefde, vuur en kracht. Het geeft precies de visie en de uitstraling van Sietske “Musiex” Morsch en Remi “Sausbei” Lauw weer. Op Paint The Town Red komen deze thema’s terug.

Het interessante van de muziek van Secret Rendezvous is de unieke mix van stijlen. Soul en psychedelische rock gaan moeiteloos samen met verleidelijke, groovy funk. Die immense veelzijdigheid siert het duo.

De vocalen van Morsch staan centraal op de plaat. Soulvol, zuiver en met een fijn gevoel voor ritme neemt Morsch de leiding in de meeste nummers. De muzikale sectie wordt zo onbewust naar de achtergrond verdrongen.

Basis

Dat is ook meteen het minpunt van het album: er wordt te weinig aandacht besteed aan de instrumentale basis. We missen uitbundige drums, een volle blazerssectie en meer backingvocals. Het is een soort lightversie van Motown.

De tokkelende gitaarloopjes van Lauw zijn niet genoeg om te overtuigen. Nummers als Jealousy en For The Sky laten veel ruimte over voor orkestrale arrangementen, die helaas niet worden opgevuld. Een gemiste kans voor dit tweetal.