Benny Sings is een druk baasje. Buiten soloartiest en huisproducer bij Dox Records, waar hij onder andere albums van Wouter Hamel en Giovanca produceerde, is hij ook nog eens in de weer met projectbandje We'll Make It Right. We'll Right It Make is de tweede release onder die titel.

We'll Make It Right bestaat buiten Benny Sings ook uit Roos Jonker, Bart Suèr, Bo Koek, Tim Extraa en Dean Tippet. Allemaal multi-instrumentalisten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.

Qua genre is het album niet in een woord te vangen. De band gaat moeiteloos van Beatlesque, naar Prince-achtig funky en onbeschaamd jazzy. Deze diversiteit is een weerspiegeling van de muzikale afkomst van de individuele leden. Zo is Roos Jonkers bijvoorbeeld een succesvolle jazz-zangeres en Tim Extraa een gevestigd turntablist.

Wat het geheel een geheel maakt is de consistente productie; warm, compact en intiem. De songwriting op het album is ook van topkwaliteit. De liedjes op de eerste helft van het album zijn over het algemeen wel beter dan die op de tweede helft, maar dat mag de pret niet drukken.

Vooruit

Het knappe aan het album is dat het duidelijk teruggrijpt naar het verleden zonder retro te zijn. Sterker nog het kijkt vooruit door, onder andere, genre-elementen te mengen.

Dit is popmuziek in de 21ste eeuw; divers en niet bang voor het experiment zonder het liedje uit het oog te verliezen. We'll Right It Make is een geweldig album vol prettige indiepop. Belachelijke albumtitel, dat wel.