Elektronische muziek en Berlijn gaan al sinds jaar en dag hand in hand. Het mag dan geen verrassing heten dat electropopduo Hundreds de Duitse hoofdstad als uitvalsbasis heeft.

Hundreds bestaat uit broer en zus Phillipp en Eva Milner. Laatstgenoemde programmeert de drummachines en speelt de toetsten en Eva zingt. En niet geheel onverdienstelijk, want wat als eerste opvalt als je Hundreds hoort is Eva's haast engelachtige stemgeluid.

De zang hangt op eenzame hoogte boven de minimalistische soundscapes en het schrille contrast tussen het elektronische en het menselijke versterkt de haast bovennatuurlijke klank van Eva's stem.

De liedjes zijn allemaal prima, maar nooit echt bijzonder. Er staat niets op het album dat echt slecht is, maar de middenmoot ontstijgt het haast nergens. Singletje Happy Virus is de beste song op het album. Ook Wait For My Raccoon valt op, met name door de bizarre, surrealistische tekst.

Spaarzaam

Inherent nadeel van dit soort minimalistische electropop is dat de beats vaak weinig melodisch bevatten. Spaarzame piano is vaak het enige waar zangeres Eva haar melodieën aan op moet hangen. Het verband tussen zang en het instrumentale gedeelte is hierdoor niet overal even duidelijk en soms lijkt het alsof je naar twee verschillende songs tegelijk aan het luisteren bent.

Voor de liefhebber van de betere elektronische muziek valt hier desalniettemin genoeg te genieten. Hoeveel albums ze dit geluid kunnen volhouden zonder in herhaling te vallen valt echter nog te bezien, maar Hundreds levert hier een netjes debuut af.