Danceduo South Central laat een energieke mix van rock en dance horen op de nieuwe plaat Society Of The Spectacle. Na een wereldwijde tour met Pendulum en The Prodigy staat South Central nu op eigen benen.

Het tweetal speelde zowel met Pendulum als met Rage Against The Machine en maakte remixen voor Klaxons, The Maccabees en Metronomy. South Central denkt ook nu zo breed als zijn lijst met shows doet vermoeden.

Society Of The Spectacle start stroef. Opener Nu Control mist vernieuwing en creativiteit. De basis bestaat uit een te simpel dominerend baslijntje met robotstem. South Central had hier veel meer uit kunnen halen.

De single The Day I Die is een beter experiment en erg geschikt voor de grotere clubs. Wellicht afgekeken van Pendulum, worden hier melodische zanglijnen afgewisseld met een explosieve mix van rock en dance.

Opzwepend

Hoogtepunt van de cd is SOS, dat de luisteraar achtervolgt met een opzwepende beat. Dit is South Central op zijn best: geen oog voor de massa, maar voor klamme, underground clubs waar de drum-‘n’-bass nog leeft.

Het overweldigende geluid op Society Of The Spectacle kan ongetwijfeld grote festivalweides in extase brengen. Of wil het duo toch liever de kraakpanden langs? Een eigen stijl is in ieder geval nog ver te zoeken.