Net als bij de vorige twee albums van Matt and Kim vormt het stadsdeel Brooklyn in New York een bijna continue referentie in de door hiphop en elektronica geïnspireerde popliedjes. Zo wordt de straat waarin ze wonen bezongen op Sidewalks.

In Nederland hebben we een tijdje moeten wachten op de officiële release van dit album van Matt and Kim, want in de VS is de plaat al bijna een half jaar uit. Maar het heeft sowieso even geduurd voordat het duo voet aan de grond kreeg aan deze kant van de Atlantische Oceaan.

In het thuisland van Matt Johnson en Kim Schifino wist het tweetal al eerder de aandacht op zich te vestigen, onder meer door een aantal opvallende videoclips. Met de muziek alleen zullen ze ook een heel eind komen, want Sidewalks is een prima plaatje.

Sidewalks grossiert in zwierige popliedjes als Block After Block, Cameras, Good For Great, Wires en Ice Melt. Een knipoog naar synthpop uit de jaren tachtig is overal nadrukkelijk aanwezig, maar net subtiel genoeg om niet als een kloon van Erasure of OMD te klinken.

Aankleding

Hoewel de liedjes stuk voor stuk prettig in het gehoor liggen, mist de productie van Ben Allen wel enige aankleding. De Do It Yourself-attitude van Matt and Kim had een zekere charme, al hadden deze liedjes beter geklonken als er een echt vette productie overheen gegaan was.

Ook de refreintjes zijn soms nog net iets te ingetogen en te braaf om echt op te vallen. Dat past niet echt bij wat het duo in zijn videoclips uitstraalt. Met zijn tweetjes proberen ze echter de wereld te veroveren, want dat is het motto van Brooklyn: Een Draght Mackt Maght.