In de reeks vreemd getimede heruitgaven van Sony Music, is de platenmaatschappij toe aan de zoveelste uitvoering Bridge Over Troubled Water, het magnum opus van sixtiesduo Simon and Garfunkel. Met zowaar mooi bonusmateriaal.

Sony viert met deze release de veertigste verjaardag van het laatste studioalbum van Simon and Garfunkel, maar gaat voorbij aan het feit dat Bridge Over Troubled Water reeds in januari 1970 verscheen en (op moment van publicatie) dus alweer 41 jaar oud is.

De samenstellers van de 2011-uitgave van Bridge Over Troubled Water voegen niks toe aan het oorspronkelijke album. Zelfs de in 2001 toegevoegde bonustracks zijn absent. Andere liedjes uit dezelfde sessies (Groundhog en Cuba Si, Nixon No) ontbreken eveneens.

Niet dat Bridge Over Troubled Water extra materiaal nodig heeft. De typerende folkrockstijl van het duo heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan en de karakteristieke samenzang van Simon and Garfunkel is volmaakt.

Achtergrond

Toch wil je als fan graag wat extra’s. De standaard editie wordt daarom geleverd met een dvd, met de nieuwe documentaire The Harmony Game en de CBS-special Songs Of America uit 1969, dat een prachtige historische achtergrond vormt bij dit album.

In die context krijgt Bridge Over Troubled Water meer gewicht. Aan een uitgebreidere configuratie van de plaat voegt Sony een live-cd toe, met een concertregistratie uit 1969. Hier waren Paul en Art op hun best. Gelukkig is dit alles mooi gedocumenteerd. Op naar het 51e jubileum.