Maarten van Praag alias Ma*rten is bij het grote publiek beter bekend als de helft van het duo City To City. Eind jaren negentig hadden zij een nummer 1-hit met The Road Ahead (Miles Of The Unknown). Between Space And Time is Van Praags eerste soloplaat.

De titel van het album slaat op de geruime tijd die het gekost heeft om 'm te maken; maarliefst negen jaar. Wanneer de achtbaan waarin City To City belandde tot stilstand komt, besluit de zanger zich toe te leggen op het schrijven en muziek te degraderen tot hobby.

De plaat is een bewijs van het feit dat bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een reünie met vroegere muziekvrienden Jono Fosh en Dave Marriner leidt tot de samenwerking waaruit uiteindelijk Between Space And Time tot stand komt.

Het geluid van Ma*rten is een mengeling van softrock en een jaren zestig-geluid. Of, zoals de zanger het zelf graag samenvat, 'Nederlandse britpop'.

Zelfmoord

De sfeer (van vrolijke niets-aan-de-handpop tot ronduit somber) van de nummers varieert evenveel als de thema’s (van verliefdheid tot zelfmoord). De zang van Ma*rten doet bij vlagen denken aan een kruising tussen de vroegere Crowded House en de latere Novastar.

Op de plaat staat geen nummer dat echt blijft hangen. Toch is het album interessant genoeg om 'm na afloop nog een keer te willen draaien. Dat maakt het tot een uitstekend debuut dat niet misstaat tussen de collectie singer-songwriters die Nederland inmiddels rijk is