Als je voor het eerst Hunx and His Punx hoort heb je eigenlijk niet meteen in de gaten waar je naar luistert. Het lijkt de zoveelste garagerockrevivalband, compleet met Farfissa-orgeltje en quasi-valse koortjes, maar als je goed luistert blijkt er toch meer aan de hand te zijn.

Tekstueel is het allemaal typisch vroege jaren zestig. Ontluikende jonge liefde, voor het eerst gebroken harten en Lover's Lanes passeren allemaal de revue. Teksten die zo van een door Phil Spector geproduceerde girlgroup gestolen zouden kunnen zijn.

Hunx and His Punx bestaat dan ook voor het grootste gedeelte uit vrouwen, echter de leadzang is voor rekening van Hunx, echte naam Seth Bogart. Een man dus. En hiermee krijgen de op papier zo onschuldige teksten ineens een homo-erotische lading en ontstaan hilarische seksuele woordspelingen waar die eerder niet waren.

Maar Hunx and His Punx is geen 1-aprilgrap, zoals bijvoorbeeld Electric Six. De homoseksualiteit is niet geveinsd maar, eerlijk is eerlijk, wel behoorlijk uitvergroot tot humoristische proporties.

Onderbewustzijn

Bovendien bestaat Too Young To Be In Love uit louter briljante songs met refreintjes die je bij de tweede luisterbeurt mee kunt zingen en nog uren daarna in je onderbewustzijn rond blijven spoken. Het spel laat te wensen over en Hunx is geen geboren zanger met zijn dunne nasale stem.

Muzikaal hapert het dus wel allemaal een beetje. De plaat is acceptabel door de pretentieloosheid. Met of zonder homo-erotische humor, Too Young To Be In Love is gewoon een geweldige rock-‘n’-rollplaat die menige indiedansvloer in beweging zal krijgen.