Decontrol, de opvolger van het goed ontvangen debuut Subculture uit 2008, leek even helemaal niet te komen. Begin 2010 werd gemeld dat de laptop met alle opnames voor het nieuwe album uit de auto van producer Loccufier was gestolen. Maar nu is hier toch de tweede van electroduo The Subs.

Het is moeilijk voor te stellen dat een dansvloer niet in beweging geraakt bij deze tien naar sex zweet riekende dancetracks. Opener en eerste single The Face Of The Planet staat al enkele weken in de hotlist van Studio Brussel en is een mooie voorbode van het gehele album.

The Subs gaat namelijk door op de zelfde chaotische en rauwe voet. Krakende beats met daarover ruige synths, die haast live ingespeeld lijken. Vooral in de nummers met Highbloo, gaat het gezelschap tegen de schurende boxen aanhangen.

In kleine motiefjes zitten voortdurende verschuivingen, die je ook geregeld even op het verkeerde been zetten. Maar dit zonder de trance te doorbreken. Het geeft The Subs net dat natuurlijke geluid, dat veel van de techno broeders ontbeert.

Strijdheer

Rauwe electro, maar niet gespeend van enige emotie. Zo is Hannibal And The Battle Of Zama een nummer waarin je het verlies van de grote strijdheer ook werkelijk in terug hoort.

Maar ook zonder die kennis is het de muziek waarbij men de ogen sluit om in trance weg te zweven. Mee op de net te wrijvende vocalen, net iets te scherpe pieps en het scheuren van de subwoofer.