Beatlemania bereikte een zeldzaam hoogtepunt toen een menigte 55.000 mensen The Beatles zag optreden in Shea Stadium in Queens, New York. Het was het eerste en meest gedenkwaardige concert in het honkbalstadion. Billy Joel gaf er het laatste concert.

In juli 2008 gaf Joel twee optredens in het stadion van The Mets. Een logische keuze, want Joel is een geboren en getogen New Yorker (hij groeide op in Long Island), hij is een grote Beatles-fan en zijn liedjes handelen over plekken en personen uit The Big Apple.

Shea Stadium heeft een rijke historie aan zowel honkbal als popmuziek. In het verleden gaven ook Bruce Springsteen, The Who, The Clash, The Rolling Stones en The Police er optredens. Sterker nog, Sting besloot na afloop van dat concert The Police te ontbinden.

Dat vertelt de voorman van de band op de bijgeleverde documentaire The Last Play At Shea. Deze ruim anderhalf uur durende documentaire is tweeledig. Enerzijds handelt het over de geschiedenis van Shea Stadium, anderzijds is het een uitgebreide biografie van Billy Joel.

Albumtracks

Op de dubbel-cd en concert-dvd schittert Joel, met zowel fameuze liedjes als Piano Man, Goodnight Saigon, She’s Always A Woman en Captain Jack als met de albumtracks Zanzibar, The Ballad Of Billy The Kid en Summer, Highland Falls.

Dat het talent van de man aan ouderdom onderhevig is, is hier wel evident. ‘The King Of Long Island’ doet gastvocalisten als Tony Bennett en Garth Brooks echter verbleken, maar stelt zich in dienst van de liedjes. Vooral wanneer hij met Paul McCartney het podium deelt. Macca opende Shea Stadium en sloot er af.