Wanneer je op school hebt gezeten bij Adele, moet je wel erg goed zijn om nog een beetje op te vallen naast dat natuurtalent. Jessie J slaagt daar wonderwel in met haar outfits, lekkere popliedjes en fantastische stem. Adele is al jaren een grote fan.

Jessie J is het alias van de Britse zangeres Jessica Cornish, die al op de achtergrond meezong op opnames van onder andere Christina Aguilera en Alicia Keys. Ook schreef ze mee aan liedjes van diverse wereldsterren. Party In The U.S.A. van Miley Cyrus is hiervan de bekendste.

Allemaal leuke referenties, maar binnenkort heeft Jessie J geen namedropping meer nodig om ervoor te zorgen dat mensen weten wie zij is. De zangeres is niet alleen een stoere verschijning, ze blijkt ook vocaal goed onderlegd.

Op debuutalbum Who You Are krijgt ze uitgebreid de kans dat te bewijzen. Zo staat de liveversie van de ballad Big White Room op een prominente plek op de plaat. Het samenwerken met Alicia Keys heeft duidelijk zijn sporen nagelaten, maar Beyoncé blijkt eveneens een voorbeeld.

Showcase

Door middel van een mix aan pop en R&B gerelateerde stijlen dient Who You Are tevens als een showcase voor het schrijftalent van Jessie J, al werkt er wel een legio aan topproducers en -songwriters mee. Ieder liedje hier zou een single kunnen zijn.

Ongekend infectieuze popliedjes (Nobody’s Perfect, Who’s Laughing Now, Price Tag met B.o.B, Abracadabra), vuige R&B-tracks (Do It Like A Dude, Rainbow) en zonnige popballads (Casualty Of Love, Who You Are) vormen het droomdebuut van Jessie J.