We Are An Empire, My Dear is de nieuwe plaat van de band In-Flight Safety. De formatie put kracht uit intense pianomelodieën en puntige riffs en bewijst zich als Canada’s best bewaarde geheim.

In-Flight Safety is een band die stilletjes aan hard aan de weg timmert. Met het derde album We Are An Empire, My Dear kan wellicht die grote stap gezet worden naar het internationale publiek, dat soms zo hard te bereiken is.

Voor het album sloot de band zich op in een honderd jaar oude school, in de winter. In ieder nummer is iets van die desolate, stille sfeer terug te vinden. Daartegenover staat een zekere warmte en vertrouwdheid.

Die fijne combinatie is meteen te herkennen in opener I Could Love You More. De driekwartsmaat in het nummer voert de luisteraar mee naar het koude Canada en zijn ruige landschappen. Prachtige melodieën en intense teksten van John Mullane.

Hoogtepunt

Een van de hoogtepunten van de plaat is te vinden in Model Homes, een nummer dat al vaak als soundtrack is gebruikt voor tienerseries. Met zulke toppers gaat dit album zeker deuren openen voor In-Flight Safety.

De valkuil is helaas dat de plaat tegen het einde gaat vervelen. Te veel liedjes in dezelfde stijl, geen verrassingen. Alles wat in het begin zo goed is opgebouwd krijgt geen climax en dat kan de aandacht doen verslappen.
 

In-Flight Safety staat op 1 april in Paradiso te Amsterdam.