Zijn stem domineerde de ether in 2010, terwijl niemand wist wie hij was. Met Doo-Wops & Hooligans levert Bruno Mars een volledige staalkaart van zijn talent af. Zijn naam is al een hemellichaam, maar de man zelf is ook hard op weg een grote ster te worden.

Bruno Mars werd in 1985 als Peter Hernandez geboren op Hawaï, als zoon van Filippijnse en Puerto Ricaanse ouders. Hij nam de artiestennaam Bruno Mars aan, mede omdat zijn eigen naam te veel lijkt op die van discozanger Patrick Hernandez.

In 2010 werd Mars bekend als liedjesschrijver en gastvocalist op hits van anderen. Zo was hij te horen in de refreintjes van Billionaire van Travie McCoy en Nothing On You van B.o.B. Mars schreef mee aan Wavin’ Flag van K’naan en Fuck You! van Cee Lo Green.

In korte tijd ontpopte de jonge R&B-zanger zich tot één van de voornaamste en meest herkenbare liedjesschrijvers en vocalisten binnen het genre. In de VS verscheen het veel geanticipeerde album al in oktober en nu maakt Europa kennis met zijn volwaardige debuut.

Ongecompliceerd

Smetteloze popsongs Just The Way You Are en Grenade waren al grote hits, waarmee Mars liet zien dat hij het ook in zijn eentje af kon in de hitlijsten. Mary You is nog zo’n geheide en vooral lekker ongecompliceerde radiohit, die je na anderhalf keer horen al meezingt.

Met The Lazy Song tapt Mars uit hetzelfde reggaevaatje als hij eerder deed op Travie McCoys Billionaire, met dito grappige tekst. Honingzoete soulballad Our First Time bevat eveneens een reggaebeat en vocalen die gelijken op die van Michael Jackson.

Adresboekje

Gezien zijn vele vriendjes in de popwereld, lag het voor de hand dat het debuut van Mars vol zou staan met samenwerkingen. Gelukkig buit Mars zijn adresboekje niet uit voor commercieel gewin en blijven de gastbijdragen beperkt tot twee nummers.

Damien Marley is te horen op de nogal voorspelbare reggaepopdeun Liquor Store Blues en Cee Lo Green en B.o.B. verlenen een wederdienst op The Other Side, dat meer opvalt vanwege knappe studiotrucjes dan wegens de kwaliteit van het liedje.

Feilloos

De productie van het album staat op naam van The Smeezingtons, een producerstrio bestaande uit Philip Lawrence, Ari Levine en Bruno Mars zelf. Eerder fabriceerde het drietal feilloze popliedjes voor onder andere Justin Bieber, Sugababes en Far East Movement.

Met uitstekende popliedjes en hoogwaardige producties verovert Bruno Mars gestaag de wereld en de fraaie ballad Talking To The Moon is zijn lijflied. Zoet zingend draait Mars in een baan om de aarde.