Denvis And The Real Deal - Join The Circus

Als Denvis naast zijn al diverse carrière ook nog de ringen in zou willen klimmen, dan zou hij bij voorbaat uitgesloten worden van het WK. Denvis – Dennis Grotenhuis – is namelijk een rockheld.

Het grote publiek zal hem kennen van zijn optredens op tv in onder andere Spuiten En Slikken en De Nationale Wetenschapsquiz. Of van Denvis, Een Rockroman, geschreven door journalist en vriend Leon Verdonkschot, geïnspireerd op het podiummonster uit Mierlo.

Maar vooropgesteld is Denvis zanger en artiest die met The Spades vanaf 1999 menig podium in Nederland afbrak.

Al de wereldreizen en drugsconsumptie die daar aan voorafgingen zijn wellicht ook legendarisch te noemen. Maar zijn weg naar wereldfaam in Nederland begint met deze gruizige garagepunk en zijn rondzwaaiende pielemans.

Denvis kent echter ook een rustigere kant waar nu, met het passeren van The Spades, weer de nadruk op komt te liggen. Het tweede soloalbum van Denvis samen met zijn The Real Deal, laat de geboren Mierlonaar van zijn beter blues- en countrykant zien. Dertien traditioneel opgebouwde bluesnummers, waar Denvis als een crooner overheen kreunt sieren deze plaat.

Ziel

De blues, dus ook de ziel is verkocht, zo blijkt wel uit The Devil Got A hold Of Me Again en St. Lucifer. Standaard thematiek, maar heerlijk uitgevoerd in een mix van blues en soul.

Denvis wil verder in de lijn van Otis Redding, Ray Charles en heeft daarvoor een keur aan gerenommeerde artiesten de studio ingelokt.

Bertus Borgers laat zijn tenor sax kreunen op Chickensoup en I Hope That You’ll Remember Me By More Than My Name. Op Dead Dog horen we een andere oudgediende – Jaap van Beusekom – op de pedalsteel en net als in de laatste jaren van The Spades is ex-PSV’er Bjorn van de Doelen onderdeel van het circus.

Boekwerk

Het verzamelde resultaat, in de winkel te vinden in een prachtig maar onhandig boekwerk (het past niet in het rek), is een gedegen soul en blues werk waarin bij momenten ook een dikke lik country voorbij komt. Denvis And The Real Deal weet hoe om te gaan met de Amerikaanse muziekgeschiedenis en brengt die met de volste overtuiging.

Het resultaat is een album dat zowel de oude The Spades fans kan aanspreken als een geheel nieuw en meer blues georiënteerd publiek. Een bluesplaat die getekend is door de levenservaring van reiziger en avonturier Denvis.

7/10

Lees meer over:
Tip de redactie