Op zijn tweede album Let’s Burn This Town laat Shane Shu zich onder andere inspireren door klanken uit de jaren ’80. Dat resulteert in een wisselvallig schijfje, met soms aangename popliedjes en met soms weinig interessant songmateriaal.

Shane Shu liet in 2008 voor het eerst van zich horen met zijn debuutalbum dat ook gewoon Shane Shu heet. The Way She Talks To Me en All Of Me waren twee singles van dat album die aardig wat airplay in de wacht sleepten.

Op zijn nieuwe album werkt Shu opnieuw met producer Paul Willemsen. Los van de strijkarrangementen, hebben Shu en Willemsen samen alle instrumentale partijen voor het album ingespeeld.

Op Let’s Burn This Town houdt Shane Shu zich niet aan één formule. Hij probeert wat dingen uit, maar niet alle experimenten pakken even goed uit. Dat maakt het voor de luisteraar moeilijk om de plaat van begin tot einde uit te zitten.

Verf

Zo komt opener en titelnummer Let’s Burn This Town al niet meteen lekker uit de verf. Een aardig refreintje met een nummer dat er wat los omheen hangt. Single Push Me To The Ground is dan weer een uitstekende popsong. Shu weet dus wel hoe het moet.

Ook Beautifully Contagious is weer een sterk nummer, met een pakkend refrein en coupletten die snel in je hoofd blijven plakken. Can You Help Me is een aardig, loom popnummer, dat refereert aan Bronski Beats Smalltown Boy.

Sfeer

Het exotische Blue is één van de topstukken op Let’s Burn This Town. Het mooi georkestreerde liedje creëert een heel eigen sfeer. Die sfeer wordt onmiddellijk daarna om zeep geholpen door het onnodige drukke I See Sheep Fall From The Sky.

Here is een lekkere discoachtige track, die vaag doet denken aan Shalamar. Tracks Runaway en Dominos hebben allebei hun momenten, maar zijn niet de sterkste nummers op de plaat. Het hippe Everything You Want You Get is een stevige afsluiter.

Bijgestaan

Tenminste, als we de akoestische versie van Push Me To The Ground niet meetellen. Shane Shu wordt hierop bijgestaan door labelgenoot Anneke van Giersbergen. Deze mooie opname is gemaakt bij Giel Beelen op 3FM.

Shane Shu laat op Let’s Burn This Town horen dat hij veel ideeën heeft, waaronder een paar erg goede. Helaas worden die overschaduwd door minder sterk werk. Wanneer Shu zich meer zou focussen op één bepaalde stijl, dan zou dat al een stap in de goede richting zijn.

6/10