Er gloort hoop aan de horizon van de Nederlandstalige popmuziek. Terwijl Bløf en Nick & Simon op dit moment de voornaamste exponenten zijn van bands die zingen in hun moerstaal, dient de nederpopbelofte Want Want zich aan.

Want Want trekt vooral de aandacht vanwege de teksten van liedjesschrijver en zanger Fokko Mellema. Deze Rockacademie-student uit Kampen was voorheen de songschrijver en gitarist van de punkrockband Jeremy's.

Los van de taal wijkt Mellema met Want Want op debuutalbum Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben niet heel ver af van Jeremy's. Want Want heeft gitaarsolo's, powerakkoorden en hitrefreintjes - maar geen Katelijn Schipper.

In Daniël Lohues vond Want Want een ideale producer. Niet alleen geeft Lohues de gitaarliedjes meer 'body', maar ook heeft hij uitgebreide ervaring met liedjes in de eigen (streek)taal.

Meisjes

De albumtitel dekt niet bepaald de lading, want niet alle meisjes die bezongen worden - en dat zijn er nogal wat - lijken tekstschrijver Fokko Mellema leuk te vinden. Heleen is bij 'm weg, Jessica ging vreemd, Inge vindt 'm niet aardig meer, Sanne is suïcidaal.

Meer dan één muze dus, in het leven van Mellema. Vooral wanneer Mellema zijn frustraties over het andere geslacht uit, resulteert dat in geslaagde liedjes als Stomme Trut en Klaasjan.

Direct

Mellema is in zijn teksten erg direct. Soms braaf en stroperig (Vreemdgaan), dan weer vertederend en aandoenlijk (Sanne). Op het liedje Klote brengt Want Want een boze tekst met gitzwarte humor, terwijl Baard ronduit melig is.

De liedjes zijn compact en handelen over alledaagse dingen en personen. Nuchterheid voert de boventoon; Want Want kiest geen pretentieuze omweg om te zeggen wat het wil. 

Poëtisch

Want Want kiest zijn eigen segment binnen de Nederlandstalige popmuziek. Gevatter en melodischer dan Heideroosjes, maar alternatiever en minder poëtisch dan Bløf. Net als deze twee blijft Want Want dichtbij huis met een ode aan Kampen (Kip Paard Koe; Fountains Of Wayne-cover).

Los van het erg eenzijdige thema (meisjes voor en na), levert Want Want een charmant en afwisselend debuut af. Toch is de band vooral een uitlaatklep van Fokko Mellema, die nogmaals bewijst één van de meest getalenteerde jonge Nederlandse liedjesschrijvers te zijn.

8/10