De totstandkoming van Vonder & Bloom is misschien wel het perfecte voorbeeld van een hedendaags muzikaal sprookje. De twee waren allebei op weg naar een talentenjacht en kwamen er tijdens de reis achter dat ze prima bij elkaar passen.

Caroline Ouwendijk en Nina Ebbenhout, zoals de twee eigenlijk heten, zaten muzikaal op dezelfde golflengte en bleken qua stemgeluid ook nog eens perfect bij elkaar te passen. Al vrij snel was de kogel dan ook door de kerk: ze moesten verder als duo.

Vonder & Bloom was geboren. Sindsdien gaat het snel met de twee, met Simple Peace of Mind als gevolg. Een plaat die vol staat met mooie popliedjes, waarbij de nadruk vooral op de vocalen ligt.

Breekbaar

Opener Simple Peace of Mind, slechts begeleidt door een akoestische gitaar en toetsen, zet direct de toon voor de rest van het album. Met een ontzettend aanstekelijk refrein en breekbare zang, lijkt Nederland een muzikale topper rijker.

Dat is helaas niet helemaal zo. De rest van het album is ook mooi, maar wel erg veel van hetzelfde. Tevens kleuren de twee wel erg nauwkeurig binnen de lijntjes, wat het geheel ietwat voorspelbaar en soms zelfs saai maakt.

Mess

Gelukkig zijn er een aantal uitschieters. Mess bijvoorbeeld, is een wonderschone ballade. Wederom komt de muzikale begeleiding vooral van de toetsen en is het de zang die het nummer naar een hoger niveau tilt.

De samensmeltende stemmen van het duo zorgen bij vlagen zelfs voor een kippenvelmoment. Al is het vooral de hoge zang die er echt bovenuitsteekt, waardoor de lage kant soms meer als achtergrondzang aandoet.

Ontwikkelen

Toch blijft Simple Peace of Mind over het algemeen hangen in de middelmaat. Al heeft het duo potentie. Als Ouwendijk en Ebbenhout zich blijven ontwikkelen, en getuige dit snelle debuut gaat dat ongetwijfeld gebeuren, staat Nederland nog veel moois te wachten.

Vonder & Bloom is een fijn popduo, dat op een dag ongetwijfeld de vruchten van die gelukkige ontmoeting in de trein gaat plukken. Simple Peace of Mind heeft genoeg fijne nummers om de nodige fans te verwerven, maar een echte radiohit zit er (voor nu) nog niet in.

6/10