Zeven jaar nadat Sarah en Gert Bettens K's Choice vaarwel zeiden, zijn ze terug met een nieuwe plaat. Een dubbelaar nog wel. De eerste cd bevat zeven uptempo nummers, de tweede zeven ballads.

Op Echo Mountain bewijst het duo nog altijd relevant te zijn, al is het vooral de kant met uptempo nummers die er bovenuit springt.

Een ding is zeker: K's Choice is terug en kan nog steeds een aardig potje breken. Al had het wellicht verstandiger geweest om het bij de hardere kant te laten en die aan te vullen met een paar rustigere nummers in plaats van er een hele schijf aan te wijden.

Kerk

Broer en zus Bettens hebben in de zeven jaar pauze niet stilgezeten. Zo bracht Sarah twee soloplaten uit en ging Gert aan het werk met de bands Woodface en Venus in Flames. Toch voelde dat nooit helemaal goed: die twee horen samen muziek te maken.

Dus doken ze de opnamestudio Echo Mountain in. Een tot studio omgebouwde kerk op een uur afstand van Sarah's huis in Amerika. Dat voelde blijkbaar erg goed, want de twee besloten meteen de plaat naar de studio te vernoemen.

Hoogtepunt

Opener Come Live The Life gaat eigenlijk meteen verder waar K's Choice zeven jaar geleden ophield. Een fijn, pakkend nummer dat langzaam naar een hoogtepunt toewerkt. Ook I Will Carry You rockt op een bijzonder prettige manier.

Het titelnummer Echo Mountain mag zich ook tot de hoogtepunten van de eerste cd rekenen en illustreert tevens het belang van de locatie. "Come with me to Echo Mountain", zingt Bettens over een flinke gitaarpartij heen. Muziek maken in een oude kerk aldaar moet ongetwijfeld een bijzonder tafereel zijn.

Ballads

Het tweede schijfje heeft er echter een stuk meer moeite mee om de aandacht vast te houden. Al is het alleen al omdat zeven ballads achter elkaar iets teveel van het goede is. Tel daarbij op dat enkele nummers op de eerste kant, zoals When I Lay Beside You, eigenlijk ook als ballad door kunnen.

Toch staan er ook zeker een paar pareltjes op. Killing Dragons gaat live ongetwijfeld voor een kippenvelmoment zorgen. Maar over het geheel gezien moet Echo Mountain het vooral van die eerste kant hebben. En die kant alleen is het aanschaffen al waard, want wat voelt het goed om na zeven jaar nieuw en nog altijd goed K's Choice materiaal te horen.

7/10