Bijna iedere hedendaagse soulzanger gaat op een bepaald punt in zijn carrière terug naar zijn roots; de gouwe ouwe soulhits uit de jaren '60 en '70. Recente voorbeelden zijn Seal en Michael McDonald.

In navolging van deze anderzijds onnavolgbare zangers, waagt Craig David zich ditmaal aan de Motown-catalogus.

De gladde R&B-zanger brak rond de millenniumwisseling door als gastvocalist op de single Re-Rewind (The Crowd Say Bo Selecta) - vaak simpelweg afgekort tot Rewind - van het Britse twostep- en garageduo The Artful Dodger.

Met Signed Sealed Delivered appelleert Craig David aan het collectieve sentiment naar het tijdperk waarin Marvin Gaye, Stevie Wonder en The Temptations grote hits scoorden. Het is de eerste release van David na zijn Greatest Hits-album en tevens zijn eerste bij Universal.

Gerecycled

Iedereen kent wel de bekende hitversies van Motownsingles als Mercy Mercy Me (The Ecology) en Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours), maar veel meer composities uit Hitsville U.S.A. zijn regelmatig gerecycled en vaak al opgenomen voor de legendarische hitversies.

Zo werd I Heard It Through The Grapevine oorspronkelijk opgenomen door Smokey Robinson & The Miracles. Just My Imagination werd voor het eerst op plaat gezet door The Temptations, terwijl hun grootste hit - Papa Was A Rollin' Stone - een cover is van Undisputed Truth. Zangeres Barbara McNair ging reeds voor Stevie Wonder met For Once In My Life aan de haal.

Seksloos

Inmiddels zijn we al tientallen, zo niet honderden coverversies verder. Ook Otis Reddings postume hit (Sittin' On) The Dock Of The Bay - van het concurrerende label Stax - wordt hier voor de zoveelste maal van stal gehaald voor een alles behalve memorabele uitvoering.

De onweerstaanbare hunkering naar (fysieke) liefde van Al Green in zijn klassieker Let's Stay Together bleef redelijk overeind in de opnames van Tina Turner en Lemar, maar Craig David komt op de proppen met een nogal seksloze uitvoering.

Strijkbout

De soulmuziek die Craig David maakt is zo gelikt dat het glibberig wordt. Het mag eigenlijk niet eens de naam soul dragen, want de glijerige zanger maakt van ieder nummer een popdeuntje met een R&B-dreutel eronder. Enkel opener One More Lie (Standing In The Shadows) krijgt een dance-remake.

Rimpels van de oude soulknakkers worden feilloos gladgestreken door Craig David. Deze verjongingskuur wordt hooguit toegejuicht door eenzame huisvrouwen, die al neuriënd met de strijkbout in de weer zijn.

5/10