Na zes jaar wachten komt de Duitse indietronica-pionier Lali Puna weer met een nieuwe plaat.

Het Duitse Morr Music staat al jaren bekend als toonaangevend label in het genre van de indietronica.

Het eerste raspaard van stal was het uit München en omstreken afkomstige Lali Puna, dat een standaard neerzette waar vele artiesten die indie met elektronica vermengen, schatplichtig aan zijn.

Na het drieluik Tridecoder (1999), Scary World Theory (2001) en Faking The Books (2004) stortten de bandleden zich op hun andere bands (The Notwist, Tied & Tickled Trio, Portmanteau).

Afgelopen jaar was iedereen weer bij elkaar en dus komt na zes jaar wachten de vierde langspeler van Lali Puna uit.

Dekentje

Op Our Inventions klinkt Lali Puna vertrouwd. Synths, toetsen, bliepjes en kraakjes worden tot een warm dekentje geweven waar de ijle fluisterzang van Valerie Trebeljahr zich lekker in kan nestelen.

Dat Lali Puna uitblinkt in het warm laten klinken van normaal vaak kille elektronica bewijst vooral het instrumentale Future Tense. De band laat daar horen dat het niet van de stem van Trebeljahr afhankelijk is om een liedje die typische Lali Puna-sfeer mee te geven.

Rustiger

Wat opvalt aan Our Inventions is dat de plaat over het geheel genomen een tandje rustiger en een versnelling lager is dan het eerdere werk. De ruimte die daarbij ontstaat past prima in de liedjes van Lali Puna, die niet saaier maar juist uitnodigender worden.

Een veilige plaat als deze zal niet opnieuw een heel genre wakker schudden. Maar met het niveau van de tien liedjes is helemaal niks mis. Leve de Duitse degelijkheid.

8/10

Lali Puna speelt op 18 mei in Ekko in Utrecht.