Bedeesd en vakkundig levert The Go Find elf pure indiepopliedjes af. De derde plaat van de Belgen is mooi in al zijn eenvoud, maar mist soms spanning.

Het Duitse platenlabel Morr Music geldt al jaren als hofleverancier in het genre van de indietronica. Belgische telg in de familie is The Go Find dat inmiddels veel meer is dan het zijproject van Orange Black-zanger Dieter Sermeus dat het ooit was.

Debuutplaat Miami is nog steeds een van de leukste Morr-releases, dankzij een perfecte mix van frisse elektronica en zeer goed geschreven liedjes. Op opvolger Stars On The Wall ontwikkelde The Go Find zich meer tot een band en kreeg de akoestische gitaar een prominentere rol.

Sobere inkleuring

Die lijn wordt nog verder doorgezet op Everybody Knows It’s Gonna Happen Only Not Tonight. De liedjes staan centraal en worden buiten de zang en akoestische gitaar sober ingekleurd. De elektronica van weleer is in het ritme grotendeels vervangen door subtiele percussie als schudei en shaker.

Het organisch klinkende geluid wordt subtiel in balans gehouden door synthesizers. De band vliegt zo nergens uit de bocht en dat is gelijk het manco van de plaat. De prachtige liedjes zouden, ook ten opzichte van elkaar, meer opvallen als ze iets meer spanning hadden bevat.

Duet

Positieve uitzondering is het duet One Hundred Percent waarin blijkt hoe verrassend goed de stem van Sermeus combineert met een vrouwenstem. Die combinatie wordt in de achtergrond van andere nummers nog een paar keer succesvol uitgeprobeerd.

Die even simpele als doeltreffende zangmelodieën bewijzen de kracht van de songschrijver Sermeus. Met die zekerheid en wat frisse gekte erbij kan The Go Find nog jaren mee.

8/10

The Go Find speelt 2 april op het Sonic Connections festival in de Brakke Grond in Amsterdam.