Dat je voor een goede gruizige bluesplaat niet meer nodig hebt dan een gitaar, een drumstel en een set grove stembanden is geen nieuw gegeven. Ook het duo The Black Box Revelation uit België weet de toon met zijn tweeën zeer correct te zetten.

Noisier, hoekiger en harder dan het debuut Set Your Head On Fire uit 2007.

Deze jongemannen – de zanger/gitarist is met zijn twintig jaar de oudste van de twee – weten hoe je een goed potje garageblues moeten brouwen.

Opener High On A Wire stampt al meteen goed je woonkamer binnen, waarbij de toevoeging van een orgeltje het geluid helemaal compleet maakt.

Niet dat de twee dat orgel nodig hebben. In Run Wild gaan de twee vier minuten wild op seventiesriffs, psychedelische feedback en groovende drums. Geen seconde heb je het idee iets te missen.

Rolling Stones

Niet overal werkt de toevoeging van piano of orgel even goed. Zo komt 5 O’clock Turn Back The Time net iets te geforceerd als een nummer van The Rolling Stones uit je boxen gescheurd.

Het nummer lijkt maar niet op gang te komen, mist de dikke lippen van Mike Jagger. Maar dat is de enige smet op het blazoen van Silver Threats.

Noiseblues

Een smet die rijkelijk wordt gecompenseerd door de vuige noiseblues die de plaat verder beheerst. Paternoster kreunt soms als Jon Spencer en ergens doet dit album ook wel denken aan Mo’Width van The Blues Explosion. Iets minder intens, iets meer rock dan blues, maar rauw en vunzig, eerlijk.

Een van de hoogtepunten van de plaat is Our Town Has Changed For Years Now, een akoestische blues waar aan het einde “the chain-gang” in de percussie mee komt wandelen. Maar zeker het negen minuten durende slotoffensief van Here Come The Kick is een uitschieter.

Wervelstorm

In een zee van galm, delay, feedback, noise, distortie word je als luisteraar in de traditie van Jimmy Page de plaat uitgeblazen. Een wervelstorm van slepende gitaar en drums, als een van de stormen waar de hoofdpersoon uit dit nummer op jaagt.

Was je na liedjes als Love Licks, Sleep While Moving of High On A Wire nog niet overtuigd, dan neem je hem na dit kunststuk alsnog mee van je platenboer.

8/10