Nuff Said is al jaren één van de best bewaarde geheimen in de Nederlandse popmuziek. Sinds hun start eind jaren negentig brengen ze regelmatig mooie platen uit. Hun nieuwe album Supernatural is het laatste bewijs van de klasse van deze heren.

Nuff Said is één van die bands waarvan je maar niet snapt dat ze niet succesvoller zijn. De van origine uit Zeeland afkomstige heren zijn graag geziene gasten op de Nederlandse poppodia.

Bovendien weet Nuff Said ons sinds debuutplaat Red in 1998 regelmatig te verblijden met sterke en gevarieerde platen met soms stevige en dan weer fijne poppy liedjes. Zo ook op nieuwe plaat Supernatural die net als voorganger en dubbelaar Ebony & Ivory in eigen beheer verschijnt.

Dynamisch

Lake Hotel opent sterk met de voor Nuff Said typische dynamische opbouw;
een droge baslijn, een virtuoos gitaarloopje en midden in het nummer een climax met een geweldige gitaarsolo van zanger en boegbeeld Marijn Slager. These Three Chords valt op door zijn mooie melodie en sfeervol gitaargeluid.

Titelsong Supernatural is een nummer dat door de sterke riff en het pakkende refrein zeer geschikt is als single en ongetwijfeld zal uitgroeien tot een livefavoriet.

In dit en ook in andere nummers van de plaat wordt regelmatig op een prettige manier gebruik gemaakt van subtiele elektronica die nergens gekunsteld aandoet. Alle instrumenten lijken bij Nuff Said altijd in dienst te staan van de zoektocht naar de ultieme popsong.

Melancholisch

Happiness en So Long Honey zijn stevige rocksongs waarin opvalt wat een goede zanger Slager is. Head Up High verrast door een saxofoon die halverwege wordt ingezet. Beautiful is een mooi melancholisch nummer met droge ritmesectie bestaande uit Slager’s broer Michiel Slager op bas en drummer Willy Berrevoets.

Whole New World is een mooi slepend nummer en afsluiter Wrecking Ball is opvallend stevig. Het heftige vervormde gitaarwerk en het refrein doen aan grungeband Stone Temple Pilots denken en dat is zeker geen schande.

Het mooie aan Nuff Said is dat op hun platen altijd veel afwisselende nummers staan, maar die toch altijd een herkenbare sound hebben. Ook op Supernatural staat weer genoeg moois.

Aanrader

De plaat is een echte aanrader voor liefhebbers van stevige en melodieuze gitaarmuziek. Ook live staan de sympathieke mannen van Nuff Said garant voor een avond muzikaal vermaak van hoog niveau.

8/10

Nuff Said geeft op zaterdag 7 november een cd-presentatie in Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam. Check voor meer speeldata hun
Myspace.